Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας – Χιόνια και κλειστοί δρόμοι και στην Αττική – Η εξέλιξη τις επόμενες ώρες

Σε πλήρη εξέλιξη η κακοκαιρία Ελπίς φέρνοντας πολικές θερμοκρασίες αλλά και σφοδρές χιονοπτώσεις ακόμη και στην Αττική όπου ήδη τα βουνά έχουν ντυθεί στα «λευκά» ενώ διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης ανακοίνωσε η Τροχαία σε δρόμους στα βόρεια προάστια. 

Σμφωνα με το meteo.gr τοπικές και ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται αρχικά σήμερα ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, του Βορείου Αιγαίου και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Τοπικές βροχές αναμένονται στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ είναι πιθανό στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα να εκδηλωθούν καταιγίδες που ενδεχομένως θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τα φαινόμενα στα ηπειρωτικά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και αναμένονται διαστήματα ηλιοφάνειας, ωστόσο θα διατηρηθούν κυρίως στα νοτιότερα νησιωτικά τμήματα και στην Κρήτη, όπου με την παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας μετά τις απογευματινές ώρες, οι τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά θα εκδηλώνονται πάνω από τα 600-800 μέτρα.

Τις πρώτες νυχτερινές ώρες του Σαββάτου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ενδεχομένως καταιγίδες στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά πάνω από τα 300-400 μέτρα, ενώ τοπικές χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν ακόμα και σε παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια και τοπικές χιονοπτώσεις πάνω από τα 300-400 μέτρα στα δυτικότερα τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ οι χιονοπτώσεις στην Εύβοια και το Βόρειο Αιγαίο αναμένονται να ενταθούν εκ νέου.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Στην Αττική έπεσαν χιόνια στα Βόρεια ενώ και σε άλλες περιοχές έπεσε χιονόνερο, ενώ η κακοκαιρία θα συνεχιστεί.

Κλειστοί είναι οι εξής δρόμοι:

  1. Λεωφόρος Διονύσου (Περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη
  2. Οδός Διονύσου (Περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του “414” προς Ν.Μάκρη
  3. Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Κλέαρχος Μαρουσάκης – Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή καθώς αναμένονται πολικές θερμοκρασίες στη βόρεια Ελλάδα και ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια. Επίσης, περιμένουμε πυκνές χιονοπτώσεις στο Αιγαίο και τα ανατολικά, αλλά και στην Αττική από το Σάββατο το μεσημέρι.

Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν προς τα ανατολικά και τα νότια τμήματα, για να βελτιωθεί πρόσκαιρα ο καιρός από τις απογευματινές ώρες. Την Κυριακή, θα δούμε ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων να επηρεάζει κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά και νησιά του Αιγαίου αλλά από το βράδυ της Κυριακής θα έρθει ένα νέο κύμα κακοκαιρίας το οποίο θα διαρκέσει από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη και εκτιμάται ότι θα είναι το πιο σημαντικό και θα δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα.

Έτσι, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από Δευτέρα, Τρίτη αλλά και Τετάρτη, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας θα έχουμε έντονες χιονοπτώσεις ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας. Προς τα βόρεια τμήματα μάλιστα, δεν αποκλείεται να έχουμε μέχρι και χιονόστρωση. Όπως τονίζει θα έχουμε μεγάλο όγκο χιονιού σε μικρό χρονικό διάστημα

Δείτε στον παρακάτω χάρτη, live πώς εξελίσσεται ο καιρός στην Ελλάδα

Χιονοπτώσεις

Α) το Σάββατο 22/1/2022 θα επηρεαστούν με χιονοπτώσεις ακόμα και πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Προς το βράδυ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν σε όλο το Αιγαίο και κατά τόπους στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα του θα είναι πυκνές.

Β) την Κυριακή 23/1/2022 αναμένεται ύφεση των φαινομένων στα ηπειρωτικά, ενώ στην Εύβοια και σε όλο το Αιγαίο θα συνεχιστούν κατά διαστήματα οι πυκνές χιονοπτώσεις.

Γ) τη Δευτέρα 24/1/2022 οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα είναι τοπικά πυκνές αρχικά στο Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, την Ανατολική Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά και βαθμιαία στην Ανατολική Πελοπόννησο και σε όλο το νότιο Αιγαίο μέχρι την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Δ) την Τρίτη 25/1/2022 τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση στη βόρεια χώρα, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα συνεχιστούν οι πυκνές χιονοπτώσεις.

Θυελλώδεις Άνεμοι

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα επικρατούν στην Ανατολική Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 με 9 μποφόρ).

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr

Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός – Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας Πυροσβεστική, αστυνομία, Ένοπλες Δυνάμεις, Πολιτική Προστασία και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί